raveganosv

Choklanan Födj Kake

Kategori: Allmänt

Här, mina vänner, skådar ni ett utmärkt exemplar av kaosartad midnattsbakning. Och nej, det är inte mozzarella på tårtan, utan banan och jordnötssmör - smet. "Banan och jordnötssmör, det låter ju vidrigt!!!!" tänker säkert ni. Det gjorde jag också när jag läste receptet ska ni veta. Men det är inte en så pjåkig grej.

Egentligen heter den här Chocolate Banana Fudge Raw Food Delicious Super Cake eller något i den stilen, men vem orkar med ett sånt namn egentligen?! Ain't nobody got time for that! Så jag slängde ihop nåt själv som jag tyckte lät fint. Kalla den vad du vill, för all del.

Och receptet hittade jag på http://holysweet.ellematovin.se/raw-chocolate-fudge-banana-cake/

.....Deras kaka är kanske lite mer imponerande än min från vissa vinklar. Men va ska man göra!

OKEJ, HÄR KOMMER RECEPTET I ALLA FALL:

botten:

100 g valnötter

50 g kakao

1/4 tsk havssalt

ca 20 dadlar utan kärna

Mixa grejset till smet, och tryck ut den i en tjusig form. Finare blir det om det är en superform med löstagbar kant och så, men gör som ni helst behagar. Ställ in i frysen.


Chokladlager:

2 stora mogna bananer

240 g smält kokosolja

4 msk kakao

en nypa havssalt

ca 4-5 msk lönnsirap, honung, kokosnektar eller annan flytande sötning

Blanda allt utom kokosolja. Häll i kokosolja. Blanda nu mera med kokosoljan i. Häll i formen och ställ tillbaks i frysen.

Lager 2- Banan & Jordnötssmör:



2 mogna bananer

2 msk jordnötssmör

150 g kokosolja smält

1/4 tsk vaniljpulver

2-3 msk lönnsirap

en rejäl nypa havssalt

Blanda allt utom kokosolja. Häll i kokosolja. Blanda mera med kokosoljan i. Häll i formen och ställ åter in i frysen.

Ställ in i kylen några timmar innan servering för att den blir mjukare då inför ätning och din chans att imponera på alla dina vänner stiger avsevärt, och med lite tur kanske din status hädanefter stiger i dessa vänskapskretsar även om de kanske bara utnyttjar dig för att få god tårta. Dekorera den lite också, det är alltid roligt! :)))))